Μαθήματα κινεζικής γλώσσας σε ελληνικά σχολεία

2016-05-26 21:01

 

Κινεζικά θα διδάσκονται σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία της χώρας στα πλαίσια του προγράμματος Μαθητικών Ομίλων και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
Μεταξύ των σχολείων που θα θα διδάσκονται τα κινεζικά είναι το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Ντου Τσι Γουέν σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας «η Κίνα και η Ελλάδα έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις συνεργασίας, οι οποίες εντατικοποιούνται ολοένα και περισσότερο».
«Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ένα λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του. Η κινεζική γλώσσα αποτελεί μια από τις 5 εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν την κινέζικη γλώσσα», συμπλήρωσε ο πρέσβης.
«Από σήμερα θα αρχίσετε να μαθαίνετε την Κινέζικη γλώσσα στα σχολεία σας. Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στη Κίνα. Καλή μας επιτυχία», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, στα οποία εντάσσεται απο εφέτος η κινεζική γλώσσα.
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των Μαθητικών Ομίλων των σχολείων, που έχουν το σκοπό, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, αλλά και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργίας και αριστείας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κινεζική Κυβέρνηση, γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο».

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε τέλος πως «οι δυνατότητες της συνεργασίας των δυο χωρών, που αποτελούν τους φορείς δυο εκ των αρχαιοτέρων και σημαντικότερων πολιτισμών, είναι απεριόριστες».

ΠΗΓΗ: Το Βήμα