Η Ρόδος προσελκύει το μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων για δημιουργία επενδύσεων

2016-05-29 14:12

«Η Ρόδος προσελκύει το μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων για δημιουργία επενδύσεων, συνδιοργάνωση εκθέσεων, εκδηλώσεων, αλλά και διδυμοποίηση δήμων» τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος του νησιού, Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή τη συμμετοχή του στο Διεθνές Συνέδριο Δημάρχων για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.

Το συνέδριο αυτό συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ασίας-Ειρηνικού και την κυβέρνηση της περιφέρειας Henan της Κίνας.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδιάκος ανέφερε: «Εκατομμύρια Κινέζοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και η Ρόδος με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, πρέπει να γίνει πόλος έλξης γι αυτούς. To ενδιαφέρον των Κινέζων αξιωματούχων για επενδύσεις στο νησί μας είναι σημαντικό. Με επιμονή και πολλή δουλειά είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις επενδυτικές τους προθέσεις».

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν 90 δημαρχιακές αντιπροσωπείες από 38 χώρες, 68 τουριστικοί δήμοι από την Κίνα και μόνον η Ρόδος από την Ελλάδα καθώς και εμπειρογνώμονες από 26 Διεθνείς Οργανισμούς Τουρισμού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ικανοποιημένος, τόσο από την παρουσία της Ρόδου στον εκθεσιακό χώρο και το ενδιαφέρον που προκάλεσε αυτή όσο και από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τους Κινέζους αξιωματούχους, σε συνέχεια του Τουριστικού Φόρουμ του Νοεμβρίου του 2014 οπότε η Ρόδος δια του κ. Χατζηδιάκου, μαζί με πενήντα και πλέον πόλεις του κόσμου υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας Τουριστικών Πόλεων που εστιάζουν σε θέματα κοινής συνεργασίας. Τόσο ο κυβερνήτης της επαρχίας Henan, με πληθυσμό 64 εκατομμυρίων κατοίκων κ. Kzahahg Guangzhi όσο και οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης Τουρισμού της επαρχίας Haman είχαν αναλυτική συζήτηση με τον κ. Χατζηδιάκο και δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με τη Ρόδο στον τουριστικό τομέα.