Η Ελλάδα στο Διεθνές Φόρουμ Δημάρχων για τον Τουρισμό στην Κίνα

2016-05-29 14:05

O Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φόρουμ Δημάρχων για τον Τουρισμό που διεξάγεται από τις 23 έως 27 Μαΐου 2016 στην πόλη της Κίνας, Zhengzhou.

Tο θέμα του φόρουμ είναι «Τουρισμός: δεσμός αλληλεπίδρασης μεταξύ πόλεων» το οποίο συνδιοργανώνεται από τους παρακάτω φορείς: την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ασίας-Ειρηνικού και την κυβέρνηση της Περιφέρειας Henan της Κίνας.Η Ελλάδα στο Διεθνές Φόρουμ Δημάρχων για τον Τουρισμό στην Κίνα

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν 90 δημαρχιακές αντιπροσωπείες από 38 χώρες, 68 τουριστικοί δήμοι από την Κίνα καθώς και εμπειρογνώμονες από 26 Διεθνείς Οργανισμούς Τουρισμού.

Sτο συνέδριο, ο Δήμαρχος Ρόδου ανέδειξε την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου και αναφέρθηκε στο σύγχρονο προφίλ του νησιού ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός

Αξιοσημείωτο είναι ;oτι στις 24 Μαΐου ο Δήμαρχος Ρόδου θα είναι μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Τουρισμός και νέες ευκαιρίες για οικονομικές επενδύσεις», με την συμμετοχή του κυβερνήτη της Περιφέρειας Henan, δημάρχων και εμπειρογνωμόνων. 

Επιπλέον, στο συνέδριο αυτό θα προωθηθεί η υποψηφιότητα της Ρόδου ως υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 με την προβολή του βίντεο της υποψηφιότητάς της. Να τονιστεί ότι ήδη από το Νοέμβριο του 2014 δια του Δημάρχου, Φώτη Χατζηδιάκου, η Ρόδος εντάχθηκε στην παγκόσμια λίστα με τις πενήντα πόλεις που υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας Τουριστικών Πόλεων που εστιάζει σε θέματα κοινής συνεργασίας.

πηγή: enikonomia.gr