Επενδύσεις στην Ελλάδα δρομολογεί η Κίνα

2016-05-26 21:03

 

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC) με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Λι Γκουογιόνγκ, βρίσκεται στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.

Η επίσκεψη της NDRC πραγματοποιείται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με τη συνδρομή του «Enterprise Greece» και εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και του Μόνιμου Μηχανισμού διαλόγου που συμφωνήθηκε στο Πεκίνο, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζήτησαν για την δυνατότητα κινεζικών επενδύσεων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Επενδύσεις που συμπληρώνουν τις επενδύσεις στον τομέα των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας και μετά συναντήθηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία της NDRC που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Η έναρξη της λειτουργίας του φορέα συμπίπτει με την επίσκεψη και όπως δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός:

«Η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας «Enterprise Greece» ακολουθεί μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών όπως η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, η Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές, η δημιουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και ο νέος Αναπτυξιακός και Επενδυτικός Νόμος που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Είναι πλέον σαφές ότι τα περιθώρια ανάπτυξης στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι μεγάλα. Δημιουργούμε ειδική ομάδα εργασίας για να συγκεκριμενοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται».

Πηγή: enikos.gr - ethnos.gr