Φεν Μαντιέν (Feng Mantian) : Ο καλλιτέχνης με την απόλυτα ελληνική ψυχή

Ο Mantian ήρθε στην Ελλάδα τέλη Σεπτεμβρίου, με την αποστολή των καλύτερων Κινέζων καλλιτεχνών που επέλεξε το Υπουργείο Πολιτισμού της Λ.Δ. της Κίνας για μια και μοναδική, «κλειστή» συναυλία. Κλειστή, γιατί δυστυχώς δεν ήταν για το κοινό, αλλά για τους Κινέζους και ΄Ελληνες αξιωματούχους, που συμμετέχουν σ’ αυτό που ονομάστηκε «διάλογος μεταξύ των Πολιτισμών» και έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια (ακόμα και σαν τίτλος, από το 2008) από τον Σπύρο Μερκούρη, τον Επίτιμο Πρόεδρο, πλέον, της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας.

Τον συνάντησα στις 28 Σεπτεμβρίου, έξω από το ξενοδοχείο του, καθώς η Qing Bao, η Διευθύντρια του Γραφείου μας στη Γερμανία, ήθελε να μας γνωρίσει. ΄Ηρθε με το ruan του στην πλάτη του και αμέσως η εντύπωση ήταν πως μ’ αυτόν τον άνθρωπο γνωριζόμασταν χρόνια. Πήγαμε σε ταβέρνα, ήταν ενθουσιασμένος, σαν ένα παιδί που βρίσκει την Παιδική Χαρά που έψαχνε από χρόνια. Κι εκεί ήταν η πρώτη έκπληξη.

 

Με τον Mantian γίναμε φίλοι αμέσως. Κι άρχισε να μιλάει ενθουσιασμένος για την Ελλάδα και την Κίνα, σαν χαρούμενο παιδί, ένας καλλιτέχνης με ανεκτίμητη αξία, ένας συνθέτης μοναδικής New Age μουσικής, μια διεθνής προσωπικότητα, να μιλάει για μιαν Ελλάδα που είχα να ζήσω από καιρό, μιαν Ελλάδα που ζει στις κατακόμβες των ψυχών και των ονείρων μας. Να μου δείχνει τη χώρα που εδώ και καιρό έχουμε ξεχάσει, αλλά ζει, είναι εκεί και παράγει, ακόμα και μέσα από την έμπνευση που δίνει σε «ξένους». Σε δικούς μας ξένους.

-         Κώστα, πρέπει να κάνουμε κάτι. ΄Εχουμε τόσα που μπορούμε να κάνουμε. Και θα τα κάνουμε μαζί, γιατί είναι η ώρα που οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι πολιτισμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας συναντιούνται. Ναι, είναι η ώρα που οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί της ανθρωπότητας συναντήθηκαν και επιστρέφουν.

Φύγαμε, με τους ΄Ελληνες της ταβέρνας που είχαν βρεθεί σ’ αυτή τη μαγική βραδιά να είναι ενθουσιασμένοι, νιώθοντας πως όντως, κάτι σημαντικό συμβαίνει. Εδώ και χρόνια. Και τώρα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Την επόμενη πήγαμε για καφέ στο Θησείο και θελήσαμε να δούμε τους δρόμους που θα κάνανε συναυλία. Αφορμή ήταν για να ξαναμιλήσουμε και να κάνουμε σχέδια.

-         Η Ελλάδα μου δίνει έμπνευση. Είναι τόσο όμορφα εδώ. Λες και έρχομαι για πολλοστή φορά. Λες και στη χώρα αυτή ανήκω. Μαζί με την Κίνα είναι οι πατρίδες μου. Πρώτη φορά νιώθω έτσι.

-         Πρέπει να οργανώσουμε συναυλίες καλλιτεχνών και εδώ και εκεί. Να αρχίσουμε να μεταφέρουμε αυτά που χρόνια μαζεύαμε, να τα μοιραστούμε και να τα διαδώσουμε στον κόσμο. Ο κόσμος χρειάζεται την ένωση των πολιτισμών μας. Σαν απάντηση σε όσα συμβαίνουν. Σε όσα έχουν συμβεί.

-         Θα ήθελα να γνωρίσω και να παίξω με τον Γιώργο Νταλάρα. Στο Πεκίνο. Να κάνουμε πράξη την μουσική που «μιλάει» τη γλώσσα των δύο εθνών. Κώστα, μπορούμε να κάνουμε κάτι υπέροχο εκεί.

-         Η σκέψη να φτιάξουμε ένα «χωριό καλλιτεχνών» στην Ελλάδα και ένα στην Κίνα, ναι, είναι θαυμάσια. Μόλις γυρίσω στην Κίνα το ξεκινάω. Να το υλοποιήσουμε. ΄Αμεσα.

Περάσαμε τη μέρα μιλώντας και οργανώνοντας. Σύμβουλος πλέον της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας για ολόκληρη την Κίνα, ανέλαβε να οργανώσει όσα μπορεί, στον χρόνο που διαθέτει ανάμεσα στις συναυλίες του παγκόσμια, για τα μοναδικά μας σχέδια, στη Λ.Δ. της Κίνας.

-         Σωκράτης και Κομφούκιος… Μια παράσταση…

Ο Επίτιμος Πρόεδρός μας, ο Σπύρος ο Μερκούρης είχε οργανώσει το αντίστοιχο Συμπόσιο. Ναι, είναι καιρός να το εξελίξουμε. Και πώς; Με την «κοινή μας γλώσσα», που είπε ο Γιώργος ο Νταλάρας: Με τη μουσική. Τον χορό. Το θέατρο.

-         Κώστα, πρέπει να το οργανώσουμε. Εσύ στην Ελλάδα, εγώ στην Κίνα. Είναι υπέροχη ιδέα. Είναι ο τέλειος διάλογος των πολιτισμών. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ναι, ξεκινούμε.  Με καλλιτέχνες Κινέζους και ΄Ελληνες.

Η Qing Bao, με τη βοήθεια της Αλεξάνδρας της Παππά, μας οργάνωνε. Κάναμε σχέδια, μοιράσαμε αρμοδιότητες, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο. Προχωρούμε. Μια σειρά μουσικοχορευτικών θεατρικών παραστάσεων, με βάση τη μουσική του Feng Mantian, όπου ο Σωκράτης κι ο Κομφούκιος παίρνουν με τα λόγια τους στην αγκαλιά τους την Ελλάδα και την Κίνα και τις φέρνουν απ’ το χτες στο σήμερα και τις απογειώνουν στο αύριο.  

-         Θα είναι μια σειρά παραστάσεων. Θα ξεκινήσουμε από την Πάτρα, και θα φτάσουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο, όπου στη ΔΕΘ είναι τιμώμενη χώρα η Κίνα. Και μετά θα είναι η σειρά της Κίνας. Να συνεχίσουμε κι εκεί.

Τις επόμενες μέρες, καθώς η Qing Bao έφευγε, οργανώναμε όλα όσα έρχονται: Αδελφοποιήσεις συγκεκριμένων πόλεων με ελληνικές στη βάση συνένωσης των πολιτισμών και των προσόντων και κοινή προβολή τους παγκόσμια. Ενός δικτύου, όπως είχε προτείνει η Πύλη Φιλίας Ελλάδας - Κίνας από το 2008, στην Προεδρία της Δημοκρατίας και το οποίο έχει ήδη προχωρήσει. Ο Mantian, ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος ανέλαβε την Κινεζική εκπροσώπηση της ιδέας. Είναι οι ώρες της υλοποίησης.

-         Οι πόλεις μας θα δώσουν τα καλύτερα η μία στην άλλη. Κι οι Περιφέρειες επίσης. ΄Ετσι ώστε να «χτίσουν» ένα κοινό μέτωπο, που θα προωθηθεί παγκόσμια και θα δώσει ό,τι έλειπε μέχρι σήμερα: Πολιτιστική υπεραξία. Μορφωτικές επιλογές. Εντοπισμένο τουρισμό. Συγκεκριμένες εμπορικές δράσεις. Αυτά που αξίζουν οι δύο λαοί.

-         Κι όλα τούτα με βάση μιαν αληθινή γλώσσα: Τη μουσική. Οι δύο πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου θα συνεννοηθούν. Και θα γνωρίσουν η μία την άλλη με σεβασμό και ταπεινότητα. Με ισότητα και αγάπη. Με τους ίδιους τόνους που γεννήθηκαν κι εδώ, στη γη του Σωκράτη, κι εκεί, στη γη του Κομφούκιου.

 

Στις 3 του Οκτώβρη, ο Mantian ήταν ο οργανοπαίκτης που καθήλωσε τους υψηλούς καλεσμένους στη συναυλία που όπως είπαμε οργανώθηκε προς τιμήν τους – παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Yang Zhijin και το μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του CPC Liu Yunshan. ΄Επαιξε το θέμα από τον Ζορμπά, αυτό για το οποίο συζητούσαμε τόσες μέρες και ζητούσε εξηγήσεις για να το «νιώσει» καλύτερα. Να αποδώσει «την ψυχή του».

Το κοινό τον αποθέωσε. Κι ήδη είχε γίνει «ο δικός μας ξένος».

Ο Feng Mantian αναχώρησε στις 5 Οκτωβρίου. Για ένα διάλειμμα. Γιατί δεν έφυγε. Ξεκίνησε το ταξίδι των δύο χωρών του. Μετά από μια σειρά συναυλιών και παράλληλα μ’ αυτές όλα όσα είπαμε οργανώνονται.

-         Θα ετοιμάσουμε κάτι για να μείνει για πάντα. Ούτως ή άλλως προέρχεται από το πάντα. Οι δυο χώρες μας έχουν το παντοτινό Φως, αυτό που γεννά πολιτισμό και τον απλώνει σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό ετοιμάζουμε. Μια κοινή παράσταση φτιαγμένη από το κοινό μας Φως.

Μικρό βιογραφικό: 

Ο Feng Mantian είναι ένας βιρτουόζος στο Ruan, ένα κινεζικό λαούτο με τέσσερις χορδές. Κατάγεται από μουσική οικογένεια και έμαθε από μικρή ηλικία να παίζει κινεζικά έγχορδα όργανα. Σε ηλικία 16 ετών, έγινε δεκτός στην Εθνική Ορχήστρα της Κίνας, η οποία αποδίδει και κλασικά και μοντέρνα κομμάτια που εκτελούνται με παραδοσιακά κινεζικά όργανα. Ο Feng έχει ασχοληθεί εκτενώς με το Ruan αλλά και με τη σύνθεση συστηματικά σε ανανεωμένο και βελτιωμένο ύφος. Συνθέσεις του θεωρούνται ότι ανήκουν πλέον στη New Age μουσική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Κίνα όσο και διεθνώς. Στην Κίνα είναι ο πιο διάσημος. ΄Επαιξε στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού τόσο το 2013 για τον Κινέζος Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και τον πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και τον Νοέμβριο του 2014, για τον Πρόεδρο Xi Jinping και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Κώστας Χρηστίδης

 

 

 

Πολιτιστικά Νέα/ 文化我们的份额/Cultural News

Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας-Κίνας αισθάνεται τη βαθιά ανάγκη να σας ευχαριστήσει για τη συμμετοχή σας στο Αφιέρωμα στον Κινεζικό Κινηματογράφο, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με εξαιρετική επιτυχία και με...
Προσεχώς νεότερά της... Stay tuned...
Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Kρανιώτη Κάμερα - Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 την παρουσίαση ενός ξεχωριστού...
Το Μουσείο Παλατιού πραγματοποιεί άσκηση ετοιμότητας στις 10 Οκτωβρίου με τους πυροσβέστες και τους υπαλλήλους του μουσείου. Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο:Ελληνική Υπηρεσία του CRI
Το ελληνικό συγκρότημα Εν Χορδαίς και το συγκρότημα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής του Πανεπιστήμιου Ξένων Γλωσσών της Γκουανγκτζόου ενώ ποζάρουν για φωτογραφία. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης...
Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας σας προσκαλεί στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον κινεζικό κινηματογράφο, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Γραφείου της Πρεσβείας...
Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την εξερεύνηση της Ανατολής.  Αναλυτικότερα, ειδικοί συμπεραίνουν ότι στην Κίνα είχαν φτάσει πρώτοι οι Έλληνες, 1.500 χρόνια πριν από...
Αρχαιολόγοι ενώ εργάζονται στον τόπο ενός αρχαίου νεκροταφείου στην πόλη Χουάνγκχουα, της επαρχίας Χεμπέι της Βόρειας Κίνας, στις 10 Οκτωβρίου 2016. Συνολικά 113 τάφοι, που εκτιμάται ότι είναι πάνω...
Ο Λιου Γιουνσάν, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), δίνει μια εναρκτήρια ομιλία κατά τον Πολιτιστικό Διάλογο...
Μια παράσταση κατά την τελετή έναρξης του 25ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Golden Rooster and Hundred Flowers στην πόλη Τανγκσάν, επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας, 21 Σεπτεμβρίου 2016. Δείτε περισσότερα...
Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου το 2016 παρουσιάζει τους κύριους οργανωτές και ομιλητές του Σεμιναρίου «Σινο-Ελληνική Συνεργασία στο Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού» που πραγματοποιήθηκε...
Φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 δείχνει τα πολύτιμα βιβλία στην έκθεση. (φωτογραφία: Ελληνική Υπηρεσία του CRI) Στις 25 Σεπτεμβρίου η Έκθεση Πολύτιμων Βιβλίων της Ελλάδας...
Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή στην αρχαία κωμόπολη της κομητείας Πινγκγιάο της επαρχίας Σανσί της βόρειας Κίνας, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016. Η κωμόπολη έχει ιστορία 2.700...
Η Γιου Ερμέι ελέγχει τα έργα πορσελάνης στο πορσελάνινο παλάτι της στο χωριό Σινπίνγκ της κομητείας Φουλιάνγκ στο Τζινγκντετζέν, επαρχία Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας, 21 Σεπτεμβρίου 2016. Η 86χρονη...
Η πόλη της Αθήνας επιλέχθηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της και υποστηρίζεται από το σύνολο της βιομηχανίας του βιβλίου. Το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με συγγραφείς,...
Ένας κεραυνός ενώ χτυπά έναν ουρανοξύστη στην κεντρική εμπορική περιοχή του Πεκίνου, 7 Σεπτεμβρίου 2016. [Φωτογραφία: IC] Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο: Ελληνική Υπηρεσία του CRI
Μια σειρά από επιτραπέζια σκεύη που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το δείπνο καλωσορίσματος στην σύνοδο κορυφής της G20 στην πόλη Χανγκτζόου είναι εμπνευσμένη από τα γαλήνια νερά και το όμορφο φυσικό...
Το γιγάντιο πάντα, στον παγκόσμιο κατάλογο των ειδών υπό εξαφάνιση, κατέβηκε από το επίπεδο «Υπό Εξαφάνιση» στο «Ευάλωτο», όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) την Κυριακή. Ο...
Στις 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της Ελληνίδας φωτογράφου Τζέλη Χατζηδημητρίου και της Κινέζας ποιήτριας Λαν Λαν "Αύρα από το νησί της Σαπφώς" στο 798, την κύρια περιοχή...
Τα ενδύματα Κανγκμπά, αναδεικνύουν την αρρενωπότητα των ανδρών και τις λεπτές σιλουέτες των γυναικών. Οι άνδρες επίσης βάζουν σπαθιά στην ζώνη και οι γυναίκες φορούν πολύτιμα αξεσουάρ φτιαγμένα από...
Ανακοίνωση του κυρίου Σταύρου Ζαπάντη, Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού "Δημήτριος Βικέλας", του Δήμου Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης:  "Με χαρά σας παρουσιάζουμε το...
Εύα Παπαζή  - Ελληνική Υπηρεσία του China Radio International   Από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου έλαβε χώρα η 23η Διεθνής Έκθεση Βιβλίων του Πεκίνου, στην οποία οι επισκέπτες είχαν την...
Όταν οι Κινέζοι πρωτοάκουσαν τη λέξη «Hellas», επεχείρησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή...
Amy Duan, 27-8-2016   Τα μέλη της περίφημης διεθνώς Χαντζό Γιούε ΄Οπερας, πριν την παράστασή τους στα πλαίσια των "Αισχυλείων 2016", επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Λ.Δ. της...
The honest advice unpleasant on the ear  Μια φαντασμαγορική, γοητευτική παράσταση που μεταφέρει την μαγεία της Ανατολής, παρουσιάζει η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre, στις 28 Αυγούστου στο...
H Χάο Τζινφάν, η συγγραφέας της νουβέλας "Πτυσσόμενο Πεκίνο", έγινε η δεύτερη Κινέζα συγγραφέας που παίρνει το Βραβείο Hugo για έργο επιστημονικής φαντασίας. Συγκεκριμένα, πήρε το βραβείο Καλύτερης...
Από το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ανακοινώθηκε: "Ένα Panda επισκέπτεται τη χώρα μας και, συγκεκριμένα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Attica Zoological Park! Με όλες τις νόμιμες άδειες, τα...
Με πλούσιο υλικό από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή και μία εκδήλωση για τον Καζαντζάκη, συμμετέχει η Ελλάδα στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (Beijing International Book Fair), που θα...
Μοντέλα, ντυμένα με πανέμορφα Χανφού - ένα φόρεμα που παραπέμπει πίσω στη δυναστεία των Χαν - έκαναν επίδειξη μόδας κατά τη διάρκεια σόου παραδοσιακών φορεμάτων, στην περιοχή Λιπίν, στην επαρχία...
Άνθρωποι συγκεντρώνονται στην κομητεία Τσιεμό στην Αυτόνομη Περιοχή Σιντζιάνγκ Ουιγούρ, για μια μουσική παράσταση με το Κονγκχόου (konghou), μια αρχαία κινεζική άρπα που χρονολογείται από τη...
"Στο Περιβόλι Κέρκυρας ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΥΣΤΕΡΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ του 16ου αιώνα του Ιερού Ναού των Αγίων Σαράντα Περιβολιου με σπάνιες...
Ο Κάο Ουενσουάν, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στην Κίνα, τιμήθηκε σήμερα με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έγινε έτσι ο πρώτος Κινέζος λογοτέχνης στον οποίο...
Ο φίλος και πραγματικά ποιητής της μουσικής Φεν Μαντιάν μάς έστειλε ακόμα ένα δείγμα δουλειάς του, που πραγματικά μάς συγκλόνισε. Ακούστε το (ελπίζουμε πως σύντομα, με το πρότζεκτ της Πύλης που...
Ο Λέι Ντιενσένγκ και ο φίλος του Γιου Τζιουπό, Αθήνα, 2016.   Ελληνική Υπηρεσία του CRI (China Radio International) 2016-08-19 18:26:40  ...
Ακούστε την. Η Σιάο Γιγί, είναι μόνο τεσσάρων ετών, αλλά τα μικρά της δαχτυλάκια είναι ικανά να "χτυπήσουν" κάθε νότα.  Ο πατέρας της διέκρινε το ταλέντο της και μαζί με το δάσκαλό της...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ και "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2016 ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ώρα 9μμ, θα εγκαινιαστεί...
Σήμερα, 11 Αυγούστου 2016, στις 11:00, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Φωνή" (Voice) του CCTV 1 στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Η εκπομπή ήλθε στην Ελλάδα για να μαγνητοσκοπήσει ένα επεισόδιο αφιερωμένο...
Η Καλλιτεχνική ΄Ενωση Περιβολίου γιόρτασε τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου, που έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική παρουσία τόσο στην Κέρκυρα όσο και στο εξωτερικό.
20 Χρόνια Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολίου προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση της Κέρκυρας. Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε δύο υπέροχες βραδιές, στις 5 Αυγούστου με εκδηλώσεις των...
Συνεχίζοντας την παράδοση τόσων χρόνων, ο Πολιτιστικός Συλλόγου "΄Ιωνες" διοργάνωσε και αυτή τη χρονιά το γεγονός που συγκεντρώνει πολλούς φίλους απ' όλον τον κόσμο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος...
Ανοίγουμε αυτή τη σελίδα, η οποία θα φιλοξενεί φωτογραφίες από έναν εξαιρετικό φωτογράφο και φίλο της Πύλης μας, τον Yanlai Wang www.facebook.com/Wang.Y.L.Photography, ο οποίος ζει και εργάζεται...
    Ο φίλος μας Φενγκ μάς έστειλε ένα δείγμα της έμπνευσής του, που πραγματικά δείχνει τι σημαίνει να παίζεις με την ψυχή και το όνειρο. Είναι μια πανέμορφη στιγμή δημιουργία του...
Guo Gan started learning erhu in early childhood from his father Guo Jun Ming, also a renowned erhu master . In 2000, Guo Gan went to France to study and later obtained Master's degree from the...
  Μια εξαιρετική ερμηνεία του φίλου της Πύλης μας Feng Mantian, που είναι μέλος της Διεθνούς Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής της Κίνας. Απολαύστε το!
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Βέμπο η παράσταση των σχολών Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του ναού Σαολίν με τίτλο “Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν”. Ο σκοπός καθαρά...
Ο αρχιερέας Σι Χανκ Τζουίν της 35ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν έπειτα από επίσημη πρόσκληση του προσωπικού του μαθητή Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shi Miao Dian) βρίσκεται από την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην...
2016-06-27 17:19:20 cri  Gu Junyi Πηγή: Ελληνική Υπηρεσία του C.R.I. greek.cri.cn/349/2016/06/27/122s22915.htm#.V3F_JdR96t8 Οι «Συν-άδειν» (τραγουδώντας από...
Συνάντηση με τον Γραμματέα της Επιτροπής Πεκίνου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Guo Jinlong, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργoς...
Τα μέλη του συγκροτήματος 心-άδειν, Λιου Γιανγκ, Νικόλας Δημακόπουλος και Νίκος Τοπαλίδης στο CRI μαζί με την Εύα (αριστερά) και την Ειρήνη (δεξιά) Τα μέλη του...
1 | 2 >>

Meet Culture - The China Tour / Η περιοδεία στην Κίνα

Το 2015 ένα ιστορικό, μουσικό ταξίδι απ’ την Κίνα στην Ελλάδα. Το 2016 το ταξίδι γίνεται ξανά, από την Ελλάδα στην Κίνα. ΄Ενας κύκλος που διαγράφηκε με επιτυχία ανάμεσα στους δυο αρχαίους πολιτισμούς. Τον Οκτώβριο του 2015, ένας μεγάλος οργανισμός πολιτιστικών ανταλλαγών με έδρα την Αθήνα,...
Η πρώτη στάση του Aegean‬ Tour στην Κίνα είναι στο Lishui, μια όμορφη πόλη στην Ανατολική Κίνα. Η ομάδα του AEGEAN, η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, η Αρετή Μίγγου, ο Παν Καπερνέκας, η Chang Jing, ο Zhang Di, ο Kevin Miao παρακολούθησαν το Φεστιβάλ Λιαντού, όπου πολλοί Κινέζοι...
Πριν έρθω στην Ελλάδα, ήδη γνώριζα ότι είναι μια όμορφη χώρα με αρχαία μνημεία που θα έβρισκα συναρπαστικά. Όμως δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι η ομορφιά της θα ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου. Ως μουσικός από την Κίνα, έχω την τύχη να ταξιδεύω σε πολλά μέρη για τις εμφανίσεις μου. Όμως δεν είχα πάει...
΄Ολα πήγαν θαυμάσια, η πρώτη συναυλία έγινε με εξαιρετική επιτυχία στο Τσενγκντού, το μουσικό ταξίδι του "Αιγαίου" ξεκίνησε! Δείτε τις φωτογραφίες από το γεγονός, με μια υπέροχη Τσαν Τζιν, τον Τζαν Ντι και τον Μιάο Μπιν. Το κοινό Φως της Ελλάδας και της Κίνας, μέσα από τις καταπληκτικές μελωδίες...
"Ξεκινάμε την ετήσια περιοδεία του "AEGEAN" στην Κίνα! Στις 28 Ιουλίου, θα μοιραστούμε την ιστορία μας με την Ελλάδα και τη μουσική μας με τον κόσμο του Τσενγκντού. Μείνετε συντονισμένοι! - We are starting the annual tour of AEGEAN in China! 28th July, we will share our story with Greece and our...
  Emily Wu , 15-7-2016 Κέβιν, ειλικρινά σε ευχαριστούμε που μας δίνεις αυτή τη συνέντευξη για την επίσημη ιστοσελίδα μας www.greece-china.com Θα θέλαμε επίσης να σε ευχαριστήσουμε εκ μέρους της χώρας μας για την εξαιρετική δουλειά που...

Ακούστε όλα τα τραγούδια του μοναδικού άλμπουμ στον σύνδεσμο:

soundcloud.com/meetculture/sets/aegean

Η Hangzhou Yue Opera στην Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα 

Αυτό θα πει "παίζουν με τη φωτιά"...

愿所有的悲伤委屈都在音乐中释然吧

Ας φύγουν όλα τα παράπονα μακριά, με τη μουσική.

Πριν 12 χρόνια. ΄Ενα γεγονός αξέχαστο. Και, στην εισαγωγή του, ένας χορός που μας χορταίνει Ελλάδα. Και παλικαριά. / 12 years ago. An unforgettable event. In the Opening Ceremony a dance which fulfills us of real Greece. And bravery.

Χορός δημιουργικής γλυπτικής / Creative sculpture dance

Αυτός ο μικρός είναι...θαύμα! / This boy dances miraculous!

Θαυμάσια παράσταση στο Θιβέτ / Amazing Performance in Tibet

Τέλεση λειτουργίας από τον Panchen Lama

΄Ενα hip-hop τραγούδι για την Κίνα / A hip-hop song for China

Αγωνιστικό Λάτιν!

Εγκαίνια ΄Εκθεσης/Opening Ceremony of the Exhibition

Μελωδία από το Πεκίνο στο Μέγαρο Μουσικής - Melody from Beijing

Beijing Love Story

 Η καινούργια ταινία που θα οδηγήσει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι ρομάντσο. Είναι Αγάπη. Και είναι ΄Ηλιος που κρατά τα αισθήματα ζεστά για πάντα...

China Disabled People’s Performing Art Troupe: My Dream

"The Temple of the Young Forest" - Municipality of Ilion
 

Θέμα: Ο Πολιτισμός που μοιραζόμαστε (πολυπολιτισμικά) / 文化我们的份额/Cutlure

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

Συνεντεύξεις

  Κώστας Χρηστίδης, 7-9-2016   Κύριε Νταλάρα, σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας κάνετε, δίνοντας αυτή τη συνέντευξη στην «Πύλη» μας. ΄Εχετε επισκεφθεί ποτέ την Κίνα; Αν ναι, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας σε αδρές γραμμές; Είναι από τα ελάχιστα μέρη...
Emily Wu , 18-8-2016 Σ’ ευχαριστούμε πολύ που μας δίνεις αυτή τη συνέντευξη, Τζιν. Θέλουμε να την κάνουμε κάπως διαφορετική. Ας ξεκινήσουμε απ’ την αρχή: Είσαι, λοιπόν, στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Ποια είναι η πρώτη εντύπωση; Χωρίς κομπλιμέντα σε παρακαλούμε,...

Κινηματογράφος / 电影 / Cinema

Από τη Βενετία: Ειρήνη Μαρκογιαννάκη, 5-9-2016 (φωτογραφία: Ειρήνη Μαρκογιαννάκη) Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιείται στο νησάκι Λίντο της Ιταλίας το 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της...
Ειρήνη Μαρκογιαννάκη, 27-8-2016   Από την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά στην μεγάλη οθόνη την ταινία «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Η επική ταινία...

Γιώργος Νταλάρας / George Dalaras

Με μια εξαιρετική συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή ο Γιώργος Νταλάρας έριξε αυλαία στο 29ο Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου...
Σημείωση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook: "Από την πολύ συγκινητική βραδιά στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Δίον, Σάββατο 13 Αυγούστου αφιέρωμα...
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κώστα Σαράφογλου, που έκανε εξαιρετική δουλειά. www.facebook.com/stigmesphotography/   Yiorgos Dalaras -...
2016 Αύγουστος / August Ελλάδα / Greece 01/08 Τήνος (Λουτρά) / Tinos (Loutra) «Άσε με πάλι να σου πω» – Αφιέρωμα στον Σταύρο...
Λουτρά Τήνος, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016. "Μια πολύ συγκινητική βραδιά. Σας ευχαριστούμε όλους." (στη δημοσίευση στο Facebook)  

Πολιτισμός

2016-08-25 16:56
greek.cri.cn/341/2016/08/25/102s23227.htm#.V773jNR96t8
2016-08-19 19:38
greek.cri.cn/341/2016/08/19/122s23204.htm#.V7c1ndR96t8
2016-08-18 19:43
greek.cri.cn/349/2016/08/18/121s23194.htm#.V7XlCtR96t9
2016-08-17 23:47
greek.cri.cn/349/2016/08/17/102s23188.htm#.V7TM9NR96t8
2016-08-17 23:46
greek.cri.cn/349/2016/08/17/122s23190.htm#.V7TM8tR96t8
2016-08-13 17:47
greek.cri.cn/161/2016/08/12/122s23168.htm#.V68ypNR96t8
2016-08-13 17:31
greek.cri.cn/341/2016/08/10/201s23162.htm#.V68u_dR96t8
2016-08-10 15:58
greek.cri.cn/381/2016/08/10/102s23160.htm#.V6si-tR96t8
2016-08-10 15:57
greek.cri.cn/381/2016/08/09/121s23154.htm#.V6si89R96t8
2016-08-08 23:31
greek.cri.cn/349/2016/08/08/121s23140.htm#.V6jrsdR96t8
2016-08-05 20:41
greek.cri.cn/301/2016/08/05/121s23132.htm#.V6TO3NR96t8
2016-08-05 20:41
greek.cri.cn/349/2016/08/05/122s23127.htm#.V6TO4tR96t8
2016-07-31 15:05
greek.cri.cn/349/2016/07/27/102s23073.htm#.V53pk9R96t8
2016-07-31 15:04
greek.cri.cn/341/2016/07/29/201s23084.htm#.V53omtR96t8
2016-07-31 15:04
greek.cri.cn/381/2016/07/28/121s23081.htm#.V53ondR96t8
2016-07-31 15:03
greek.cri.cn/301/2016/07/29/121s23087.htm#.V53okdR96t8
2016-07-31 15:03
greek.cri.cn/341/2016/07/29/201s23085.htm#.V53oltR96t8
2016-07-31 15:02
greek.cri.cn/161/2016/07/29/122s23086.htm#.V53oedR96t8
2016-07-27 00:22
greek.cri.cn/341/2016/07/25/201s23065.htm#.V5fTT9S7iko
2016-07-25 11:22
greek.cri.cn/301/2016/07/19/121s23047.htm#.V5XLndS7iko
2016-07-13 22:35
greek.cri.cn/381/2016/07/13/121s23014.htm#.V4aXGdR96t8
2016-07-09 08:01
greek.cri.cn/301/2016/07/08/121s22986.htm#.V4CE39R96t8
2016-07-03 01:03
chanwushaolin.org.gr/el/news/791-shihengjuningreece
2016-07-03 00:52
meetculture.com/the-dialogue-between-the-ancient-civilizations-of-the-east-and-the-west/
2016-07-03 00:10
meetculture.com/the-historical-chinese-greek-crossover-album-aegean-now-officially-released-in-china/
2016-07-03 00:09
meetculture.com/band-of-chang-jing-%E2%80%A2-yet-not-a-dream/
2016-07-03 00:08
meetculture.com/chinese-new-year-tea-ceremony-in-athens/

Meet Culture

Πύλη Φιλίας Ελλάδας Κίνας

 

Greece - China Frienship Gate

 

Ενώνει τα δύο έθνη

connects the two nations

 

希腊中国友谊之门协会

Η μουσική που μοιραζόμαστε

The music we share

Επαφή

Greece-China Radio-Television GrCnTV/Radio / 希腊 - 中国网电视 12, Kerkyras str. Nea Erythrea, 14671. Attiki, Hellas (Greece) Tel: 00302155409870
WeChat: 00306937055927
greecechinatv@greece-china.com