Φεν Μαντιέν (Feng Mantian) : Ο καλλιτέχνης με την απόλυτα ελληνική ψυχή

Ο Mantian ήρθε στην Ελλάδα τέλη Σεπτεμβρίου, με την αποστολή των καλύτερων Κινέζων καλλιτεχνών που επέλεξε το Υπουργείο Πολιτισμού της Λ.Δ. της Κίνας για μια και μοναδική, «κλειστή» συναυλία. Κλειστή, γιατί δυστυχώς δεν ήταν για το κοινό, αλλά για τους Κινέζους και ΄Ελληνες αξιωματούχους, που συμμετέχουν σ’ αυτό που ονομάστηκε «διάλογος μεταξύ των Πολιτισμών» και έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια (ακόμα και σαν τίτλος, από το 2008) από τον Σπύρο Μερκούρη, τον Επίτιμο Πρόεδρο, πλέον, της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας.

Τον συνάντησα στις 28 Σεπτεμβρίου, έξω από το ξενοδοχείο του, καθώς η Qing Bao, η Διευθύντρια του Γραφείου μας στη Γερμανία, ήθελε να μας γνωρίσει. ΄Ηρθε με το ruan του στην πλάτη του και αμέσως η εντύπωση ήταν πως μ’ αυτόν τον άνθρωπο γνωριζόμασταν χρόνια. Πήγαμε σε ταβέρνα, ήταν ενθουσιασμένος, σαν ένα παιδί που βρίσκει την Παιδική Χαρά που έψαχνε από χρόνια. Κι εκεί ήταν η πρώτη έκπληξη.

 

Με τον Mantian γίναμε φίλοι αμέσως. Κι άρχισε να μιλάει ενθουσιασμένος για την Ελλάδα και την Κίνα, σαν χαρούμενο παιδί, ένας καλλιτέχνης με ανεκτίμητη αξία, ένας συνθέτης μοναδικής New Age μουσικής, μια διεθνής προσωπικότητα, να μιλάει για μιαν Ελλάδα που είχα να ζήσω από καιρό, μιαν Ελλάδα που ζει στις κατακόμβες των ψυχών και των ονείρων μας. Να μου δείχνει τη χώρα που εδώ και καιρό έχουμε ξεχάσει, αλλά ζει, είναι εκεί και παράγει, ακόμα και μέσα από την έμπνευση που δίνει σε «ξένους». Σε δικούς μας ξένους.

-         Κώστα, πρέπει να κάνουμε κάτι. ΄Εχουμε τόσα που μπορούμε να κάνουμε. Και θα τα κάνουμε μαζί, γιατί είναι η ώρα που οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι πολιτισμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας συναντιούνται. Ναι, είναι η ώρα που οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί της ανθρωπότητας συναντήθηκαν και επιστρέφουν.

Φύγαμε, με τους ΄Ελληνες της ταβέρνας που είχαν βρεθεί σ’ αυτή τη μαγική βραδιά να είναι ενθουσιασμένοι, νιώθοντας πως όντως, κάτι σημαντικό συμβαίνει. Εδώ και χρόνια. Και τώρα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Την επόμενη πήγαμε για καφέ στο Θησείο και θελήσαμε να δούμε τους δρόμους που θα κάνανε συναυλία. Αφορμή ήταν για να ξαναμιλήσουμε και να κάνουμε σχέδια.

-         Η Ελλάδα μου δίνει έμπνευση. Είναι τόσο όμορφα εδώ. Λες και έρχομαι για πολλοστή φορά. Λες και στη χώρα αυτή ανήκω. Μαζί με την Κίνα είναι οι πατρίδες μου. Πρώτη φορά νιώθω έτσι.

-         Πρέπει να οργανώσουμε συναυλίες καλλιτεχνών και εδώ και εκεί. Να αρχίσουμε να μεταφέρουμε αυτά που χρόνια μαζεύαμε, να τα μοιραστούμε και να τα διαδώσουμε στον κόσμο. Ο κόσμος χρειάζεται την ένωση των πολιτισμών μας. Σαν απάντηση σε όσα συμβαίνουν. Σε όσα έχουν συμβεί.

-         Θα ήθελα να γνωρίσω και να παίξω με τον Γιώργο Νταλάρα. Στο Πεκίνο. Να κάνουμε πράξη την μουσική που «μιλάει» τη γλώσσα των δύο εθνών. Κώστα, μπορούμε να κάνουμε κάτι υπέροχο εκεί.

-         Η σκέψη να φτιάξουμε ένα «χωριό καλλιτεχνών» στην Ελλάδα και ένα στην Κίνα, ναι, είναι θαυμάσια. Μόλις γυρίσω στην Κίνα το ξεκινάω. Να το υλοποιήσουμε. ΄Αμεσα.

Περάσαμε τη μέρα μιλώντας και οργανώνοντας. Σύμβουλος πλέον της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας για ολόκληρη την Κίνα, ανέλαβε να οργανώσει όσα μπορεί, στον χρόνο που διαθέτει ανάμεσα στις συναυλίες του παγκόσμια, για τα μοναδικά μας σχέδια, στη Λ.Δ. της Κίνας.

-         Σωκράτης και Κομφούκιος… Μια παράσταση…

Ο Επίτιμος Πρόεδρός μας, ο Σπύρος ο Μερκούρης είχε οργανώσει το αντίστοιχο Συμπόσιο. Ναι, είναι καιρός να το εξελίξουμε. Και πώς; Με την «κοινή μας γλώσσα», που είπε ο Γιώργος ο Νταλάρας: Με τη μουσική. Τον χορό. Το θέατρο.

-         Κώστα, πρέπει να το οργανώσουμε. Εσύ στην Ελλάδα, εγώ στην Κίνα. Είναι υπέροχη ιδέα. Είναι ο τέλειος διάλογος των πολιτισμών. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ναι, ξεκινούμε.  Με καλλιτέχνες Κινέζους και ΄Ελληνες.

Η Qing Bao, με τη βοήθεια της Αλεξάνδρας της Παππά, μας οργάνωνε. Κάναμε σχέδια, μοιράσαμε αρμοδιότητες, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο. Προχωρούμε. Μια σειρά μουσικοχορευτικών θεατρικών παραστάσεων, με βάση τη μουσική του Feng Mantian, όπου ο Σωκράτης κι ο Κομφούκιος παίρνουν με τα λόγια τους στην αγκαλιά τους την Ελλάδα και την Κίνα και τις φέρνουν απ’ το χτες στο σήμερα και τις απογειώνουν στο αύριο.  

-         Θα είναι μια σειρά παραστάσεων. Θα ξεκινήσουμε από την Πάτρα, και θα φτάσουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο, όπου στη ΔΕΘ είναι τιμώμενη χώρα η Κίνα. Και μετά θα είναι η σειρά της Κίνας. Να συνεχίσουμε κι εκεί.

Τις επόμενες μέρες, καθώς η Qing Bao έφευγε, οργανώναμε όλα όσα έρχονται: Αδελφοποιήσεις συγκεκριμένων πόλεων με ελληνικές στη βάση συνένωσης των πολιτισμών και των προσόντων και κοινή προβολή τους παγκόσμια. Ενός δικτύου, όπως είχε προτείνει η Πύλη Φιλίας Ελλάδας - Κίνας από το 2008, στην Προεδρία της Δημοκρατίας και το οποίο έχει ήδη προχωρήσει. Ο Mantian, ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος ανέλαβε την Κινεζική εκπροσώπηση της ιδέας. Είναι οι ώρες της υλοποίησης.

-         Οι πόλεις μας θα δώσουν τα καλύτερα η μία στην άλλη. Κι οι Περιφέρειες επίσης. ΄Ετσι ώστε να «χτίσουν» ένα κοινό μέτωπο, που θα προωθηθεί παγκόσμια και θα δώσει ό,τι έλειπε μέχρι σήμερα: Πολιτιστική υπεραξία. Μορφωτικές επιλογές. Εντοπισμένο τουρισμό. Συγκεκριμένες εμπορικές δράσεις. Αυτά που αξίζουν οι δύο λαοί.

-         Κι όλα τούτα με βάση μιαν αληθινή γλώσσα: Τη μουσική. Οι δύο πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου θα συνεννοηθούν. Και θα γνωρίσουν η μία την άλλη με σεβασμό και ταπεινότητα. Με ισότητα και αγάπη. Με τους ίδιους τόνους που γεννήθηκαν κι εδώ, στη γη του Σωκράτη, κι εκεί, στη γη του Κομφούκιου.

 

Στις 3 του Οκτώβρη, ο Mantian ήταν ο οργανοπαίκτης που καθήλωσε τους υψηλούς καλεσμένους στη συναυλία που όπως είπαμε οργανώθηκε προς τιμήν τους – παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Yang Zhijin και το μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του CPC Liu Yunshan. ΄Επαιξε το θέμα από τον Ζορμπά, αυτό για το οποίο συζητούσαμε τόσες μέρες και ζητούσε εξηγήσεις για να το «νιώσει» καλύτερα. Να αποδώσει «την ψυχή του».

Το κοινό τον αποθέωσε. Κι ήδη είχε γίνει «ο δικός μας ξένος».

Ο Feng Mantian αναχώρησε στις 5 Οκτωβρίου. Για ένα διάλειμμα. Γιατί δεν έφυγε. Ξεκίνησε το ταξίδι των δύο χωρών του. Μετά από μια σειρά συναυλιών και παράλληλα μ’ αυτές όλα όσα είπαμε οργανώνονται.

-         Θα ετοιμάσουμε κάτι για να μείνει για πάντα. Ούτως ή άλλως προέρχεται από το πάντα. Οι δυο χώρες μας έχουν το παντοτινό Φως, αυτό που γεννά πολιτισμό και τον απλώνει σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό ετοιμάζουμε. Μια κοινή παράσταση φτιαγμένη από το κοινό μας Φως.

Μικρό βιογραφικό: 

Ο Feng Mantian είναι ένας βιρτουόζος στο Ruan, ένα κινεζικό λαούτο με τέσσερις χορδές. Κατάγεται από μουσική οικογένεια και έμαθε από μικρή ηλικία να παίζει κινεζικά έγχορδα όργανα. Σε ηλικία 16 ετών, έγινε δεκτός στην Εθνική Ορχήστρα της Κίνας, η οποία αποδίδει και κλασικά και μοντέρνα κομμάτια που εκτελούνται με παραδοσιακά κινεζικά όργανα. Ο Feng έχει ασχοληθεί εκτενώς με το Ruan αλλά και με τη σύνθεση συστηματικά σε ανανεωμένο και βελτιωμένο ύφος. Συνθέσεις του θεωρούνται ότι ανήκουν πλέον στη New Age μουσική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Κίνα όσο και διεθνώς. Στην Κίνα είναι ο πιο διάσημος. ΄Επαιξε στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού τόσο το 2013 για τον Κινέζος Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και τον πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και τον Νοέμβριο του 2014, για τον Πρόεδρο Xi Jinping και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Κώστας Χρηστίδης

 

 

 

Πολιτιστικά Νέα/ 文化我们的份额/Cultural News

Τριήμερο Αφιέρωμα στον Κινεζικό Κινηματογράφο. Λήξη.

Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας-Κίνας αισθάνεται τη βαθιά ανάγκη να σας ευχαριστήσει για τη συμμετοχή σας στο Αφιέρωμα στον Κινεζικό Κινηματογράφο, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με εξαιρετική επιτυχία και με...

Γισάν Τσουοτεν - Yishan Zuoteng

Προσεχώς νεότερά της... Stay tuned...

«Μενάνδρεια 2016» στην Κηφισιά: Η 7η τέχνη φέρνει την Ελλάδα και την Κίνα πιο κοντά

Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Kρανιώτη Κάμερα - Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 την παρουσίαση ενός ξεχωριστού...

Η Κίνα την εβδομάδα που μας πέρασε – Φωτογραφίες (10.7-10.14)

Το Μουσείο Παλατιού πραγματοποιεί άσκηση ετοιμότητας στις 10 Οκτωβρίου με τους πυροσβέστες και τους υπαλλήλους του μουσείου. Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο:Ελληνική Υπηρεσία του CRI

Συναυλία με σινο-ελληνική μουσική στο Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Γκουανγκτζόου, Ν Κίνα

Το ελληνικό συγκρότημα Εν Χορδαίς και το συγκρότημα παραδοσιακής κινεζικής μουσικής του Πανεπιστήμιου Ξένων Γλωσσών της Γκουανγκτζόου ενώ ποζάρουν για φωτογραφία. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης...

Μενάνδρεια του δήμου Κηφισιάς: Ξεκινάει το τριήμερο αφιέρωμα στον κινεζικό κινηματογράφο

Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας σας προσκαλεί στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον κινεζικό κινηματογράφο, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Γραφείου της Πρεσβείας...

Η Ελλάδα έφερε κοντά Κίνα και Δύση

Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την εξερεύνηση της Ανατολής.  Αναλυτικότερα, ειδικοί συμπεραίνουν ότι στην Κίνα είχαν φτάσει πρώτοι οι Έλληνες, 1.500 χρόνια πριν από...

113 αρχαίες τεφροδόχοι ανακαλύφθηκαν στην Χεμπέι

Αρχαιολόγοι ενώ εργάζονται στον τόπο ενός αρχαίου νεκροταφείου στην πόλη Χουάνγκχουα, της επαρχίας Χεμπέι της Βόρειας Κίνας, στις 10 Οκτωβρίου 2016. Συνολικά 113 τάφοι, που εκτιμάται ότι είναι πάνω...

Το ανώτατο στέλεχος του ΚΚ της Κίνας κάνει έκκληση για την ενίσχυση διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών

Ο Λιου Γιουνσάν, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), δίνει μια εναρκτήρια ομιλία κατά τον Πολιτιστικό Διάλογο...

Η Κίνα την εβδομάδα που μας πέρασε – Φωτογραφίες (9.16-9.23)

Μια παράσταση κατά την τελετή έναρξης του 25ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Golden Rooster and Hundred Flowers στην πόλη Τανγκσάν, επαρχία Σανσί της βόρειας Κίνας, 21 Σεπτεμβρίου 2016. Δείτε περισσότερα...

Σεμινάριο Σινο-Ελληνικής Συνεργασίας Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, Πεκίνο

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου το 2016 παρουσιάζει τους κύριους οργανωτές και ομιλητές του Σεμιναρίου «Σινο-Ελληνική Συνεργασία στο Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού» που πραγματοποιήθηκε...

Έκθεση πολύτιμων βιβλίων της Ελλάδας στο Πεκίνο

Φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 δείχνει τα πολύτιμα βιβλία στην έκθεση. (φωτογραφία: Ελληνική Υπηρεσία του CRI) Στις 25 Σεπτεμβρίου η Έκθεση Πολύτιμων Βιβλίων της Ελλάδας...

Παραδοσιακή γαμήλια τελετή σε αρχαία κωμόπολη 2.700 ετών

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή στην αρχαία κωμόπολη της κομητείας Πινγκγιάο της επαρχίας Σανσί της βόρειας Κίνας, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016. Η κωμόπολη έχει ιστορία 2.700...

86χρονη χωρική και το παλάτι πορσελάνης

Η Γιου Ερμέι ελέγχει τα έργα πορσελάνης στο πορσελάνινο παλάτι της στο χωριό Σινπίνγκ της κομητείας Φουλιάνγκ στο Τζινγκντετζέν, επαρχία Τζιανγκσί της ανατολικής Κίνας, 21 Σεπτεμβρίου 2016. Η 86χρονη...

H UNESCO επιλέγει την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Η πόλη της Αθήνας επιλέχθηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της και υποστηρίζεται από το σύνολο της βιομηχανίας του βιβλίου. Το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με συγγραφείς,...

Η Κίνα την εβδομάδα που μας πέρασε - Φωτογραφίες (9.2 – 9.9)

Ένας κεραυνός ενώ χτυπά έναν ουρανοξύστη στην κεντρική εμπορική περιοχή του Πεκίνου, 7 Σεπτεμβρίου 2016. [Φωτογραφία: IC] Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο: Ελληνική Υπηρεσία του CRI

Το σερβίτσιο για την G20 εμπνευσμένο από το τοπίο της Δυτικής Λίμνης

Μια σειρά από επιτραπέζια σκεύη που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το δείπνο καλωσορίσματος στην σύνοδο κορυφής της G20 στην πόλη Χανγκτζόου είναι εμπνευσμένη από τα γαλήνια νερά και το όμορφο φυσικό...

WWF: το γιγαντιαίο πάντα δεν είναι πλέον υπό εξαφάνιση

Το γιγάντιο πάντα, στον παγκόσμιο κατάλογο των ειδών υπό εξαφάνιση, κατέβηκε από το επίπεδο «Υπό Εξαφάνιση» στο «Ευάλωτο», όπως ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) την Κυριακή. Ο...

Ελληνική φωτογραφική έκθεση στο Πεκίνο

Στις 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της Ελληνίδας φωτογράφου Τζέλη Χατζηδημητρίου και της Κινέζας ποιήτριας Λαν Λαν "Αύρα από το νησί της Σαπφώς" στο 798, την κύρια περιοχή...

Ενδύματα Κανγμπά: ομορφιά του θιβετιανού πολιτισμού

Τα ενδύματα Κανγκμπά, αναδεικνύουν την αρρενωπότητα των ανδρών και τις λεπτές σιλουέτες των γυναικών. Οι άνδρες επίσης βάζουν σπαθιά στην ζώνη και οι γυναίκες φορούν πολύτιμα αξεσουάρ φτιαγμένα από...

Μενάνδρεια 2016 - Ενημερωθείτε.

Ανακοίνωση του κυρίου Σταύρου Ζαπάντη, Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού "Δημήτριος Βικέλας", του Δήμου Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης:  "Με χαρά σας παρουσιάζουμε το...

Ελληνική Παρουσία στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίων του Πεκίνου

Εύα Παπαζή  - Ελληνική Υπηρεσία του China Radio International   Από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου έλαβε χώρα η 23η Διεθνής Έκθεση Βιβλίων του Πεκίνου, στην οποία οι επισκέπτες είχαν την...

Γνωρίζετε, γιατί οι Κινέζοι δεν αποκαλούν την Ελλάδα «Greece», αλλά «Σι-λα»;

Όταν οι Κινέζοι πρωτοάκουσαν τη λέξη «Hellas», επεχείρησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή...

Η Hangzhou Yue Opera στην Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας

Amy Duan, 27-8-2016   Τα μέλη της περίφημης διεθνώς Χαντζό Γιούε ΄Οπερας, πριν την παράστασή τους στα πλαίσια των "Αισχυλείων 2016", επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Λ.Δ. της...

Η ειλικρινής συμβουλή που δεν είναι ευχάριστη στα αυτιά...

The honest advice unpleasant on the ear  Μια φαντασμαγορική, γοητευτική παράσταση που μεταφέρει την μαγεία της Ανατολής, παρουσιάζει η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre, στις 28 Αυγούστου στο...

Η δεύτερη Κινέζα νικήτρια των Βραβείων Hugo - Χάο Τζινφάν

H Χάο Τζινφάν, η συγγραφέας της νουβέλας "Πτυσσόμενο Πεκίνο", έγινε η δεύτερη Κινέζα συγγραφέας που παίρνει το Βραβείο Hugo για έργο επιστημονικής φαντασίας. Συγκεκριμένα, πήρε το βραβείο Καλύτερης...

Για τα παιδιά και για τη φιλία

Από το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ανακοινώθηκε: "Ένα Panda επισκέπτεται τη χώρα μας και, συγκεκριμένα, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Attica Zoological Park! Με όλες τις νόμιμες άδειες, τα...

Το ελληνικό βιβλίο ταξιδεύει στην Κίνα

Με πλούσιο υλικό από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή και μία εκδήλωση για τον Καζαντζάκη, συμμετέχει η Ελλάδα στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (Beijing International Book Fair), που θα...

Επίδειξη μόδας με Χανφού

Μοντέλα, ντυμένα με πανέμορφα Χανφού - ένα φόρεμα που παραπέμπει πίσω στη δυναστεία των Χαν - έκαναν επίδειξη μόδας κατά τη διάρκεια σόου παραδοσιακών φορεμάτων, στην περιοχή Λιπίν, στην επαρχία...

Συναυλία με Κονγκχόου στην έρημο, ΒΔ Κίνα

Άνθρωποι συγκεντρώνονται στην κομητεία Τσιεμό στην Αυτόνομη Περιοχή Σιντζιάνγκ Ουιγούρ, για μια μουσική παράσταση με το Κονγκχόου (konghou), μια αρχαία κινεζική άρπα που χρονολογείται από τη...

Κραυγή αγωνίας από το Περιβόλι για τον Ιερό Ναό των Αγίων Σαράντα

"Στο Περιβόλι Κέρκυρας ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΥΣΤΕΡΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ του 16ου αιώνα του Ιερού Ναού των Αγίων Σαράντα Περιβολιου με σπάνιες...

Στον Κινέζο συγγραφέα Κάο Ουενσουάν το διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ο Κάο Ουενσουάν, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στην Κίνα, τιμήθηκε σήμερα με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έγινε έτσι ο πρώτος Κινέζος λογοτέχνης στον οποίο...

Ακόμα ένα δείγμα δουλειάς του Feng Mantian

Ο φίλος και πραγματικά ποιητής της μουσικής Φεν Μαντιάν μάς έστειλε ακόμα ένα δείγμα δουλειάς του, που πραγματικά μάς συγκλόνισε. Ακούστε το (ελπίζουμε πως σύντομα, με το πρότζεκτ της Πύλης που...

Ο μεγάλος Κινέζος οδοιπόρος Λέι Ντιενσένγκ και το ταξίδι του στην Ελλάδα

Ο Λέι Ντιενσένγκ και ο φίλος του Γιου Τζιουπό, Αθήνα, 2016.   Ελληνική Υπηρεσία του CRI (China Radio International) 2016-08-19 18:26:40  ...

Μια πιανίστρια τεσσάρων ετών, με προοπτικές.

Ακούστε την. Η Σιάο Γιγί, είναι μόνο τεσσάρων ετών, αλλά τα μικρά της δαχτυλάκια είναι ικανά να "χτυπήσουν" κάθε νότα.  Ο πατέρας της διέκρινε το ταλέντο της και μαζί με το δάσκαλό της...

Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη" στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ και "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2016 ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ώρα 9μμ, θα εγκαινιαστεί...

Μαγνητοσκόπηση δημοφιλούς εκπομπής του CCTV - 1 στην Ελλάδα

Σήμερα, 11 Αυγούστου 2016, στις 11:00, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Φωνή" (Voice) του CCTV 1 στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Η εκπομπή ήλθε στην Ελλάδα για να μαγνητοσκοπήσει ένα επεισόδιο αφιερωμένο...

Καλλιτεχνική ΄Ενωση Περιβολίου Κέρκυρας

Η Καλλιτεχνική ΄Ενωση Περιβολίου γιόρτασε τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου, που έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική παρουσία τόσο στην Κέρκυρα όσο και στο εξωτερικό.

Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολίου Κέρκυρας, 5-6 Αυγούστου 2016

20 Χρόνια Μουσική Καλλιτεχνική Ένωση Περιβολίου προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση της Κέρκυρας. Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε δύο υπέροχες βραδιές, στις 5 Αυγούστου με εκδηλώσεις των...

12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ελίκη.

Συνεχίζοντας την παράδοση τόσων χρόνων, ο Πολιτιστικός Συλλόγου "΄Ιωνες" διοργάνωσε και αυτή τη χρονιά το γεγονός που συγκεντρώνει πολλούς φίλους απ' όλον τον κόσμο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος...

Wuhan, Η Πόλη του Μαύρου Χρυσού - Yanlai Wang

Ανοίγουμε αυτή τη σελίδα, η οποία θα φιλοξενεί φωτογραφίες από έναν εξαιρετικό φωτογράφο και φίλο της Πύλης μας, τον Yanlai Wang www.facebook.com/Wang.Y.L.Photography, ο οποίος ζει και εργάζεται...

Feng Mantian - Η στιγμή ενός καλλιτέχνη

    Ο φίλος μας Φενγκ μάς έστειλε ένα δείγμα της έμπνευσής του, που πραγματικά δείχνει τι σημαίνει να παίζεις με την ψυχή και το όνειρο. Είναι μια πανέμορφη στιγμή δημιουργία του...

Guo Gan

Guo Gan started learning erhu in early childhood from his father Guo Jun Ming, also a renowned erhu master . In 2000, Guo Gan went to France to study and later obtained Master's degree from the...

Feng Mantian - A real masterpiece - ΄Ενα αληθινό αριστούργημα

  Μια εξαιρετική ερμηνεία του φίλου της Πύλης μας Feng Mantian, που είναι μέλος της Διεθνούς Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής της Κίνας. Απολαύστε το!

“Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν”, 2016

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Βέμπο η παράσταση των σχολών Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του ναού Σαολίν με τίτλο “Ο φύλακας-προστάτης της μονής Σαολίν”. Ο σκοπός καθαρά...

Ο αρχιερέας Σι Χανκ Τζουίν 释恒君 (Shi Heng Jun), επισκέπτεται την Ελλάδα.

Ο αρχιερέας Σι Χανκ Τζουίν της 35ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν έπειτα από επίσημη πρόσκληση του προσωπικού του μαθητή Σι Μιάο Ντιέν 释妙滇 (Shi Miao Dian) βρίσκεται από την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην...

Ημέρα Ελληνικού Πολιτισμού «Γεια σου, Ελλάδα» στο Πεκίνο

2016-06-27 17:19:20 cri  Gu Junyi Πηγή: Ελληνική Υπηρεσία του C.R.I. greek.cri.cn/349/2016/06/27/122s22915.htm#.V3F_JdR96t8 Οι «Συν-άδειν» (τραγουδώντας από...

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη με το Γραμματέα της Επιτροπής Πεκίνου του Κ.Κ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας G.Jinlong

Συνάντηση με τον Γραμματέα της Επιτροπής Πεκίνου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Guo Jinlong, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργoς...

Το σινοελληνικό συγκρότημα "心-άδειν"

Τα μέλη του συγκροτήματος 心-άδειν, Λιου Γιανγκ, Νικόλας Δημακόπουλος και Νίκος Τοπαλίδης στο CRI μαζί με την Εύα (αριστερά) και την Ειρήνη (δεξιά) Τα μέλη του...
1 | 2 >>

Meet Culture - The China Tour / Η περιοδεία στην Κίνα

Το μουσικό ταξίδι του Αιγαίου στην Κίνα. Μια πρωτοφανής ένωση των δύο πολιτισμών.

Το 2015 ένα ιστορικό, μουσικό ταξίδι απ’ την Κίνα στην Ελλάδα. Το 2016 το ταξίδι γίνεται ξανά, από την Ελλάδα στην Κίνα. ΄Ενας κύκλος που διαγράφηκε με επιτυχία ανάμεσα στους δυο αρχαίους πολιτισμούς. Τον Οκτώβριο του 2015, ένας μεγάλος οργανισμός πολιτιστικών ανταλλαγών με έδρα την Αθήνα,...

Lishui, η πρώτη στάση.

Η πρώτη στάση του Aegean‬ Tour στην Κίνα είναι στο Lishui, μια όμορφη πόλη στην Ανατολική Κίνα. Η ομάδα του AEGEAN, η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, η Αρετή Μίγγου, ο Παν Καπερνέκας, η Chang Jing, ο Zhang Di, ο Kevin Miao παρακολούθησαν το Φεστιβάλ Λιαντού, όπου πολλοί Κινέζοι...

Chang Jing - Το Μουσικό Ταξίδι μου στο Γαλάζιο Αιγαίο

Πριν έρθω στην Ελλάδα, ήδη γνώριζα ότι είναι μια όμορφη χώρα με αρχαία μνημεία που θα έβρισκα συναρπαστικά. Όμως δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι η ομορφιά της θα ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου. Ως μουσικός από την Κίνα, έχω την τύχη να ταξιδεύω σε πολλά μέρη για τις εμφανίσεις μου. Όμως δεν είχα πάει...

"Meet Culture" - Η πρώτη συναυλία στο Τσενγκντού - The first concert in Chengdu

΄Ολα πήγαν θαυμάσια, η πρώτη συναυλία έγινε με εξαιρετική επιτυχία στο Τσενγκντού, το μουσικό ταξίδι του "Αιγαίου" ξεκίνησε! Δείτε τις φωτογραφίες από το γεγονός, με μια υπέροχη Τσαν Τζιν, τον Τζαν Ντι και τον Μιάο Μπιν. Το κοινό Φως της Ελλάδας και της Κίνας, μέσα από τις καταπληκτικές μελωδίες...

"Meet Culture": Το ξεκίνημα / The beginning

"Ξεκινάμε την ετήσια περιοδεία του "AEGEAN" στην Κίνα! Στις 28 Ιουλίου, θα μοιραστούμε την ιστορία μας με την Ελλάδα και τη μουσική μας με τον κόσμο του Τσενγκντού. Μείνετε συντονισμένοι! - We are starting the annual tour of AEGEAN in China! 28th July, we will share our story with Greece and our...

Kevin Miao: Όταν συναντάς τον Πολιτισμό...

  Emily Wu , 15-7-2016 Κέβιν, ειλικρινά σε ευχαριστούμε που μας δίνεις αυτή τη συνέντευξη για την επίσημη ιστοσελίδα μας www.greece-china.com Θα θέλαμε επίσης να σε ευχαριστήσουμε εκ μέρους της χώρας μας για την εξαιρετική δουλειά που...

Ακούστε όλα τα τραγούδια του μοναδικού άλμπουμ στον σύνδεσμο:

soundcloud.com/meetculture/sets/aegean

Η Hangzhou Yue Opera στην Πρεσβεία της Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα 

Αυτό θα πει "παίζουν με τη φωτιά"...

愿所有的悲伤委屈都在音乐中释然吧

Ας φύγουν όλα τα παράπονα μακριά, με τη μουσική.

Πριν 12 χρόνια. ΄Ενα γεγονός αξέχαστο. Και, στην εισαγωγή του, ένας χορός που μας χορταίνει Ελλάδα. Και παλικαριά. / 12 years ago. An unforgettable event. In the Opening Ceremony a dance which fulfills us of real Greece. And bravery.

Χορός δημιουργικής γλυπτικής / Creative sculpture dance

Αυτός ο μικρός είναι...θαύμα! / This boy dances miraculous!

Θαυμάσια παράσταση στο Θιβέτ / Amazing Performance in Tibet

Τέλεση λειτουργίας από τον Panchen Lama

΄Ενα hip-hop τραγούδι για την Κίνα / A hip-hop song for China

Αγωνιστικό Λάτιν!

Εγκαίνια ΄Εκθεσης/Opening Ceremony of the Exhibition

Μελωδία από το Πεκίνο στο Μέγαρο Μουσικής - Melody from Beijing

Beijing Love Story

 Η καινούργια ταινία που θα οδηγήσει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι ρομάντσο. Είναι Αγάπη. Και είναι ΄Ηλιος που κρατά τα αισθήματα ζεστά για πάντα...

China Disabled People’s Performing Art Troupe: My Dream

"The Temple of the Young Forest" - Municipality of Ilion
 

Θέμα: Ο Πολιτισμός που μοιραζόμαστε (πολυπολιτισμικά) / 文化我们的份额/Cutlure

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

Συνεντεύξεις

Γιώργος Νταλάρας: Μουσική, η πύλη της κοινής μας γλώσσας

  Κώστας Χρηστίδης, 7-9-2016   Κύριε Νταλάρα, σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας κάνετε, δίνοντας αυτή τη συνέντευξη στην «Πύλη» μας. ΄Εχετε επισκεφθεί ποτέ την Κίνα; Αν ναι, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας σε αδρές γραμμές; Είναι από τα ελάχιστα μέρη...

Chang Jing (Τσαν Τζιν): Η Ελλάδα και η Κίνα μέσα μου

Emily Wu , 18-8-2016 Σ’ ευχαριστούμε πολύ που μας δίνεις αυτή τη συνέντευξη, Τζιν. Θέλουμε να την κάνουμε κάπως διαφορετική. Ας ξεκινήσουμε απ’ την αρχή: Είσαι, λοιπόν, στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Ποια είναι η πρώτη εντύπωση; Χωρίς κομπλιμέντα σε παρακαλούμε,...

Κινηματογράφος / 电影 / Cinema

Η Κίνα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Από τη Βενετία: Ειρήνη Μαρκογιαννάκη, 5-9-2016 (φωτογραφία: Ειρήνη Μαρκογιαννάκη) Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιείται στο νησάκι Λίντο της Ιταλίας το 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της...

"Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας" ...επανεμφανίζεται.

Ειρήνη Μαρκογιαννάκη, 27-8-2016   Από την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά στην μεγάλη οθόνη την ταινία «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Η επική ταινία...

Γιώργος Νταλάρας / George Dalaras

Ο Γιώργος Νταλάρας στο Σαϊνοπούλείο Αμφιθέατρο.

Με μια εξαιρετική συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή ο Γιώργος Νταλάρας έριξε αυλαία στο 29ο Φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου...

Συναυλία στο Δίον, 13 Αυγούστου 2016

Σημείωση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook: "Από την πολύ συγκινητική βραδιά στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Δίον, Σάββατο 13 Αυγούστου αφιέρωμα...

Συναυλία στην Κόρινθο, 6 Αυγούστου 2016

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Κώστα Σαράφογλου, που έκανε εξαιρετική δουλειά. www.facebook.com/stigmesphotography/   Yiorgos Dalaras -...

Πρόγραμμα Συναυλιών 2016 / Concert Schedule 2016

2016 Αύγουστος / August Ελλάδα / Greece 01/08 Τήνος (Λουτρά) / Tinos (Loutra) «Άσε με πάλι να σου πω» – Αφιέρωμα στον Σταύρο...

Λουτρά, Τήνος / Loutra, Tinos, 1st of August, 2016

Λουτρά Τήνος, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016. "Μια πολύ συγκινητική βραδιά. Σας ευχαριστούμε όλους." (στη δημοσίευση στο Facebook)  

Πολιτισμός

Η Πενγκ Λιγιουάν έστειλε συγχαρητήριο γράμμα στον Πάρκο Παραδείσου του Βελγίου για την 100η ήμερα από την γέννηση ενός πάντα

2016-09-09 23:50
http://greek.cri.cn/301/2016/09/09/121s23325.htm#.V9MgD9R96t8

Κινεζικοί Λαϊκοί Μύθοι (27) -- περιπέτεια στον κόσμο των μυρμηγκιών (3ο μέρος)

2016-08-27 20:06
greek.cri.cn/301/2016/08/26/121s23234.htm#.V8HIVdR96t9

Εκπληκτικές εικόνες 3D σε ορυζώνες

2016-08-25 16:56
greek.cri.cn/341/2016/08/25/102s23227.htm#.V773jNR96t8

Αγαλματίδια τερακότας επιδεικνύουν το αθλητικό πνεύμα της αρχαίας Κίνας

2016-08-19 19:38
greek.cri.cn/349/2016/08/19/122s23206.htm#.V7c1h9R96t8

Εθνικός Διαγωνισμός Χορού ξεκινά στη Σανντόνγκ

2016-08-19 19:38
greek.cri.cn/341/2016/08/19/122s23204.htm#.V7c1ndR96t8

Αρχαία σπορ στις τοιχογραφίες του Ντουνχουάνγκ

2016-08-18 19:43
greek.cri.cn/349/2016/08/18/121s23194.htm#.V7XlCtR96t9

Οκτώ θαυμάσια χειροτεχνήματα σε έκθεση στο Πεκίνο

2016-08-17 23:47
greek.cri.cn/349/2016/08/17/102s23188.htm#.V7TM9NR96t8

Η Ιστορική Κίνα από το πινέλο μιας Βρετανίδας ζωγράφου

2016-08-17 23:46
greek.cri.cn/349/2016/08/17/122s23190.htm#.V7TM8tR96t8

Η Κίνα την εβδομάδα που μας πέρασε – Φωτογραφίες (8.5-8.12)

2016-08-13 17:47
greek.cri.cn/161/2016/08/12/122s23168.htm#.V68ypNR96t8

Κινεζικοί λαϊκοί Μύθοι (25)—περιπέτεια στο κόσμο μυρμηγκιών (1ο μέρος)

2016-08-13 17:46
greek.cri.cn/301/2016/08/12/121s23172.htm#.V68yENR96t8

Εκπληκτική γαμήλια τελετή στον αέρα

2016-08-13 17:31
greek.cri.cn/341/2016/08/10/201s23162.htm#.V68u_dR96t8

Γραφική Σιαπού

2016-08-10 15:58
greek.cri.cn/381/2016/08/10/102s23160.htm#.V6si-tR96t8

Ποταμός Σιν'αντζιάνγκ, παράδεισος για τους ερωδιούς

2016-08-10 15:57
greek.cri.cn/381/2016/08/09/121s23154.htm#.V6si89R96t8

Έκθεση φωτογραφιών αποθανατίζει την γοητεία του παλιού Πεκίνου

2016-08-08 23:32
greek.cri.cn/341/2016/08/08/122s23144.htm#.V6jrt9R96t8

Κάνοντας Τάι Τσι κατά την Εθνική Ημέρα Γυμναστικής

2016-08-08 23:31
greek.cri.cn/349/2016/08/08/121s23140.htm#.V6jrsdR96t8

Κινεζικοί Λαϊκοί Μύθοι (24) – το ταξίδι της ψυχής

2016-08-05 20:41
greek.cri.cn/301/2016/08/05/121s23132.htm#.V6TO3NR96t8

Βασιλιάς Πίθηκος- transformer στην επαρχία Σαντόνγκ

2016-08-05 20:41
greek.cri.cn/349/2016/08/05/122s23127.htm#.V6TO4tR96t8

Παραδοσιακές θιβετιανές ενδυμασίες σε επίδειξη μόδας

2016-07-31 15:05
greek.cri.cn/349/2016/07/27/102s23073.htm#.V53pk9R96t8

Φεστιβάλ Δάδας στην επαρχία Σιτσουάν, ΝΔ Κίνα

2016-07-31 15:04
greek.cri.cn/341/2016/07/29/201s23084.htm#.V53omtR96t8

Η Κίνα θα πάρει αυστηρά μέτρα για ζημιές στο Σινικό Τείχος

2016-07-31 15:04
greek.cri.cn/381/2016/07/28/121s23081.htm#.V53ondR96t8

Κινεζικοί Λαϊκοί Μύθοι(23) – η στρατηγός Χουά Μουλάν

2016-07-31 15:03
greek.cri.cn/301/2016/07/29/121s23087.htm#.V53okdR96t8

Μουσική Τελετή Ζεν Σαολίν στην Κ Κίνα

2016-07-31 15:03
greek.cri.cn/341/2016/07/29/201s23085.htm#.V53oltR96t8

Η Κίνα την εβδομάδα που μας πέρασε – Φωτογραφίες (7.22-7.29)

2016-07-31 15:02
greek.cri.cn/161/2016/07/29/122s23086.htm#.V53oedR96t8

Φεστιβάλ Νάανταμ στην Εσωτερική Μογγολία, Κίνα

2016-07-27 00:22
greek.cri.cn/341/2016/07/25/201s23065.htm#.V5fTT9S7iko

Κινεζικοί Λαϊκοί Μύθοι (22)—εξορίστηκε η παιωνία

2016-07-25 11:22
greek.cri.cn/301/2016/07/19/121s23047.htm#.V5XLndS7iko

Παιδιά μαθαίνουν Κουνγκφού κατά τις θερινές διακοπές στην ΝΔ Κίνα

2016-07-15 18:11
greek.cri.cn/349/2016/07/14/201s23016.htm#.V4j8odR96t8

Πώς περνάνε τα ζώα του ζωολογικού κήπου κατά τον καύσωνα στην Σαγκάη;

2016-07-15 18:10
greek.cri.cn/341/2016/07/14/122s23018.htm#.V4j8nNR96t8

Κινεζικοί Λαϊκοί Μύθοι (21) --- γιατί οι γονείς δωρίζουν χρήματα στα παιδιά κατά την κινεζική πρωτοχρονιά;

2016-07-15 18:08
greek.cri.cn/301/2016/07/15/121s23020.htm#.V4j8l9R96t8

Παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές αποκτούν εμπειρία του κλασικού κινεζικού πολιτισμού

2016-07-13 22:37
greek.cri.cn/349/2016/06/23/201s22898.htm#.V4aYbtR96t8

Καλοδιατηρημένα αρχαία κτίρια στην επαρχία Τζιανγκσί

2016-07-13 22:35
greek.cri.cn/381/2016/07/13/121s23014.htm#.V4aXGdR96t8

Παράσταση άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της επαρχίας Τζιανγκσί στη Λάσα

2016-07-13 22:33
greek.cri.cn/349/2016/07/13/201s23013.htm#.V4aXHNR96t8

Μεταρρύθμιση συστήματος για το Εθνικό Πάρκο Σαντζιανγκγιουάν της ΒΔ Κίνας

2016-07-13 00:57
greek.cri.cn/381/2016/07/12/102s22998.htm#.V4Vn19R96t8

6 κρύα πιάτα με νουντλς για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού από την Κίνα

2016-07-13 00:56
greek.cri.cn/341/2016/07/12/201s23002.htm#.V4VnaNR96t8

Η ζωή της κινεζικής εθνότητας Γι μέσα από τον φωτογραφικό φακό

2016-07-09 08:03
greek.cri.cn/349/2016/07/08/102s22984.htm#.V4CFhNR96t8

Κινεζικοί Λαϊκοί Μύθοι (20)—ο Λιού Χάι με τον τρίποδο φρύνο

2016-07-09 08:01
greek.cri.cn/301/2016/07/08/121s22986.htm#.V4CE39R96t8

Βραδυα τσαγιου πραγματοποιηθηκε στο Νομισματικο Μουσειο

2016-07-05 03:04
www.facebook.com/HellenicChineseCulture/

Ο αρχιερέας Σι Χανγκ Τζουίν στην Ελλάδα 2016

2016-07-03 01:03
chanwushaolin.org.gr/el/news/791-shihengjuningreece

The Dialogue Between the Ancient Civilizations of the East and the West

2016-07-03 00:52
meetculture.com/the-dialogue-between-the-ancient-civilizations-of-the-east-and-the-west/

The Historical Chinese-Greek Crossover Album AEGEAN Now Officially Released in China!

2016-07-03 00:10
meetculture.com/the-historical-chinese-greek-crossover-album-aegean-now-officially-released-in-china/

Band of Chang Jing • Yet Not A Dream

2016-07-03 00:09
meetculture.com/band-of-chang-jing-%E2%80%A2-yet-not-a-dream/

Chinese New Year Tea Ceremony in Athens

2016-07-03 00:08
meetculture.com/chinese-new-year-tea-ceremony-in-athens/

Meet Culture

Πύλη Φιλίας Ελλάδας Κίνας

 

Greece - China Frienship Gate

 

Ενώνει τα δύο έθνη

connects the two nations

 

希腊中国友谊之门协会

Η μουσική που μοιραζόμαστε

The music we share