Δελτίο Ειδήσεων / 新闻广播

Πιλοτικό Δελτίο Ειδήσεων Νοεμβρίου 2016 / Demo News Broadcast of November 2016

With Emily Wu and Christina Alfieri Director: Costas Christidis Managing Editor: Li Wang Chief Editors: Sotiris Skouloudis Stamatina Markou Montage:  George Marmarokopos Editorial Team: Linda Fend Alexandra Pappas Christina Alfieri Emily Wu

Πιλοτικό Δελτίο Ειδήσεων Οκτωβρίου 2016 / Demo News Broadcast on October 2016

With Linda Feng and Alexandra Pappas Director: Costas Christidis Managing Editor: Li Wang Chief Editors: Sotiris Skouloudis Stamatina Markou Montage:  George Marmarokopos Editorial Team: Linda Fend Alexandra Pappas Christina Alfieri Emily Wu  

Ειδήσεις / 新闻

Wushu Club in Kabul

Afghan girl Seema Azimi has opened a Wushu club named "Shaolin" in Kabul with her father two years ago to challenge gender bias in the conservative and war-torn country. As the only coach in her club, Azimi and other female trainees persist in practising the Chinese martial arts every week on the top of the hill in winter.

Το Κινεζικό Αεροπλανοφόρο Λιαονίν - Liaoning Air Career

Το μοναδικό κινεζικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται στον Ειρηνικό για την πρώτη του έξοδο στον ωκεανό, μετέδωσε σήμερα ο επίσημος κινεζικός Τύπος, τη στιγμή όπου η ένταση με την Ταϊβάν έχει αναζωπυρωθεί μετά τα σχόλια του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι η πρώτη έξοδος του αεροπλανοφόρου εκτός των χωρικών υδάτων της Κίνας, γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Global Times. Το πλοίο κατασκευάστηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση, αγοράστηκε από την Κίνα και εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2012.

«Ένας στολίσκος του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού, που περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Liaoning, κατευθύνεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για προγραμματισμένες ασκήσεις», ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων  Xinhua χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η έξοδος του αεροπλανοφόρου στον Ειρηνικό, ούτε η πορεία που θα ακολουθήσει ο στολίσκος. Καθώς η βάση τουLiaoning είναι στη Νταλιάν στη βορειοανατολική Κίνα, το αεροπλανοφόρο λογικά θα πρέπει να εισέλθει στον Ειρηνικό διασχίζοντας το σύμπλεγμα των νησιών που χωρίζει την Ταϊβάν από τη νότια Ιαπωνία.

Τα ναυτικά αυτά γυμνάσια πραγματοποιούνται ενώ η ένταση αυξήθηκε ξαφνικά στις αρχές του μήνα μεταξύ του Πεκίνου και του νησιού της Ταϊβάν, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της προέδρου τηςΤαϊβάν. Το Πεκίνο απαγορεύει οποιαδήποτε επίσημη επαφή ξένων χωρών με την Ταϊβάν, την οποία θεωρεί επαρχία του, ενώ δεν έχει αποκλείσει την προσφυγή στη στρατιωτική βία για να αποκαταστήσει την κυριαρχία του στο νησί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Αντιπροσωπεία από την Τσενγκντού στην Πάτρα / Delegation from Chengdu in Patras

Χριστίνα Αλφιέρη

 

Σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων της Δυτικής Ελλάδας, της Αχαΐας και της Πάτρας είχε αντιπροσωπεία από την πόλη Τσενγκντού της Κίνας, η οποία είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Σιτσουάν. 

Την επίσκεψη συντόνισε και προετοίμασε η «Πύλη Φιλίας Ελλάδας-Κίνας» με στόχο τη δημιουργία δεσμών φιλίας καθώς και την ανάδειξη και προώθηση επιχειρηματικών ευκαιριών για παλαιούς και νέους επιχειρηματίες στα πλαίσια του προγράμματος BCMC-China (πρότζεκτ επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Η κινεζική αποστολή συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα, καθώς και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής, Την ομάδα των Κινέζων επισκεπτών θα συνοδεύει ο Executive President του Greece-China Frendship Gate, κ. Κωνσταντίνος Χρηστίδης, καθώς και η General Manager Δυτικής Ελλάδας, κ. Χρυσάνθη Κολοκυθά.

Συνεργασία με το : Ionian TV (επισκεφθείτε το Κανάλι του στο Youtube)

 

Προϊόντα: 1 - 4 από 4

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας / Register: